Laumat ja Vartiot

Lippukunnassamme toimii Perhepartio-ryhmä, yksi lauma sekä neljä vartiota. Tässä pieni esittely kaikista ryhmistä.

Perhepartio-ryhmä perustettiin syksyllä 2020. Perhepartio on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen. Jokaisella alle kouluikäisellä tulee olla toiminnassa mukana vähintään yksi aikuinen (esim. vanhempi, isovanhempi, tms.) omasta lähipiiristä. Perhepartion tarkoituksena on partioon tutustumisen ohella antaa lapsiperheille yhteisiä mukavia hetkiä luonnossa. Luonnossa leikimme, retkeilemme, askartelemme ja syömme toki eväitä :). Perhepartio kokoontuu yleensä lauantaisin noin kolmen viikon välein.

Sudenpentulauma Nallet on perustettu syksyllä 2021. Laumassa toimii yli kymmenen iloista ja vauhdikasta 7-9 vuotiasta lasta. Heitä johtaa täysi-ikäiset johtajat apunaan (kutsutaan akeloiksi) pidemmälle partiopolulla edenneet samoajaikäiset partiolaiset. Laumaillat eli viikoittaiset kokoontumiset ovat tiistaisin klo 17.30-18:45 kololla.

Seikkailijavartio Koppiksissa metsiin ja kaupunkeihin tutustuvat 10-12 vuotiaat partiolaiset. Takana on jo muutama vuosi partiota sudenpentulaumassa, ja nyt odottavat uudet seikkailut hieman kauempana kotikololta. Johtajina Ketuilla toimivat täysi-ikäiset seikkailijaluotsit apunaan samoaja-ikäiset partiolaiset. Vartiokokoukset ovat tiistaisin klo 18:45-20:15 kololla.

Tarpojavartio Ketuissa maailman turuilla ja toreilla tarpovat 12-15 vuotiaat nuoret. Partiokokemusta alkaa olemaan jo sen verran, että retket ja vaellukset voivat viedä jo hieman kauemmas ja opeteltavat taidot haastavat enemmän tekijäänsä. Täysi-ikäisiä johtajia kutsutaan tarpojaluotsiksi ja heillä on apunaan samoaja-ikäisiä apujohtajia. Vartiokokoukset tarpojilla ovat joka toinen lauantai klo 10:00-12:30 kololla, majoilla ja maastossa.

Vaeltaja-Samoajavartiossa VaSa:ssa toimivat lippukunnan kokeneimmat konkarit (n. 15-17v ja 18-21v), joilla on taskuissaan niin Lapin tunturien, Sveitsin Alppien kuin Suomen syvien salojen ja lakeuden avaruuksien salaisuudet. He toimivat vertaisjohtaja-periaatteella tukenaan täysi-ikäiset luotsit. Partiota tehdään laajasti yli lippukunta- ja kaupunkirajojen alueen muiden samoajien kanssa. Kokousajankohdat ovat joka toisen viikon lauantait ympäri Etelä-Pohjanmaata. Omien kokousten lisäksi samoajat harjoittavat johtamista käytännön kautta toimiessaan eri laumojen ja vartioiden apujohtajina.

Aikuisvartio Loistavat Luteet ovat epäsäännöllisen säännöllisesti kokoontuva täysi-ikäisistä koostuva vartio. Tähän vartioon voi tulla mukaan vaikka ei olisi päivääkään kokemusta partiosta, retkeilystä tms., tai vastaavasti voit olla koko ikäsi partioinut kokenut konkari, mutta haluat tulla mukaan rentoon seuraan viettämään partiohenkistä aikaa. Jos haluat mukaan, niin ota yhteyttä lippukuntaan!

Aikuiset (22+ vuotta) mahdollistavat lippukunnan toiminnan toimien eri pesteissä (mm. johtajina, sihteereinä, rahastonhoitajina, majavastaavina, projektipartiolaisina yms). He voivat sijaita Jalasjärvellä tai kauempana, sillä monia tehtäviä voi hoitaa vaikka ei paikkakunnalla asuisikaan. Aikuisena toimiminen ei ole pelkästään tehtävien hoitoa, vaan samalla toiminnan mukana pääsee kokemaan niin rakovalkeat tähtikirkaan tähtitaivaan alla kuin suurkaupungin tunnelman partioystävien kanssa jaettuna. Toimintaan saa tulla mukaan milloin vain lähettämällä sähköpostia tai ottamalla yhteyttä minkä tahansa median (Facebook, WhatsApp, soittamalla yms) kautta. Jälleen kerran ei haittaa mitään vaikka aikaisempaa kokemusta ei olisi; me koulutamme ja lisäksi Suomen Partiolaisilla on todella kattavaa koulutustoimintaa. Pelkkä tahto ja halu toimia yhdessä lasten ja nuorten eteen riittävät.