Laumat ja Vartiot

Lippukunnassamme toimii yksi lauma ja kolme vartiota. Uutena ryhmänä on aloittamassa perhepartio. Tässä pieni esittely kaikista ryhmistä.

Uusi perhepartio-ryhmä perustetaan syksyllä 2020 (ks. ajankohtaista-välilehti). Perhepartio on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen. Jokaisella alle kouluikäisellä tulee olla toiminnassa mukana vähintään yksi aikuinen (esim. vanhempi, isovanhempi, tms.) omasta lähipiiristä. Perhepartion tarkoituksena on partioon tutustumisen ohella antaa lapsiperheille yhteisiä mukavia hetkiä luonnossa. Luonnossa leikimme, retkeilemme, askartelemme ja syömme toki eväitä :).

Sudenpentulauma Koppikset on perustettu syksyllä 2019. Laumassa toimii noin viisitoista iloista ja vauhdikasta 7-9 vuotiasta lasta. Heitä johtaa täysi-ikäiset johtajat apunaan (kutsutaan akeloiksi) pidemmälle partiopolulla edenneet samoajaikäiset partiolaiset. Laumaillat eli viikottaiset kokoontumiset ovat keskiviikkoisin klo 17-18:30 kololla.

Seikkailijavartio Ketuissa metsiin ja kaupunkeihin tutustuvat 10-12 vuotiaat partiolaiset. Takana on jo muutama vuosi partiota sudenpentulaumassa, ja nyt odottavat uudet seikkailut. Vaikka osalla on jo hieman partiokokemusta taustalla, niin mukaan pääsee nyt syksyllä vapautuneille paikoille, vaikka ei olisi mitään aikaisempaa partiotaustaa. Tarkempaa tietoa ilmoittautumisesta tämän sivuston Ajankohtaista- ja Tapahtumat -sivuilta. Johtajina Ketuilla toimivat täysi-ikäiset seikkailijaluotsit apunaan samoaja-ikäiset partiolaiset. Vartiokokoukset ovat maanantaisin klo 17:15-18:45 kololla.

Tarpojavartio Susilaumassa maailman turuilla ja toreilla tarpovat 12-15 vuotiaat nuoret. Partiokokemusta alkaa olemaan jo sen verran, että retket ja vaellukset voivat viedä jo hieman kauemmas ja opeteltavat taidot haastavat enemmän tekijäänsä. Myös tähän vartioon on mahdollista päästä mukaan nyt syksyllä 2019 vapautuneille paikoille. Ei haittaa, vaikka partiokokemusta ei olisi, sillä vartion mukana oppii ja johtajat opettavat tarvittavat taidot. Täysi-ikäisiä johtajia kutsutaan tarpojaluotsiksi ja heillä on apunaan samoaja-ikäisiä apujohtajia. Vartiokokoukset tarpojilla ovat perjantaisin klo 17-18:30 kololla.

Vaeltaja-Samoajavartiossa VaSa:ssa toimivat lippukunnan kokeneimmat konkarit (n. 15-17v ja 18-21v), joilla on taskuissaan niin Lapin tunturien, Sveitsin Alppien kuin Suomen syvien salojen ja lakeuden avaruuksien salaisuudet. He toimivat vertaisjohtaja-periaatteella tukenaan täysi-ikäiset luotsit. Partiota tehdään laajasti yli lippukunta- ja kaupunkirajojen alueen muiden samoajien kanssa. Kokousajankohdat ovat joka toisen viikon lauantait ympäri Etelä-Pohjanmaata. Omien kokousten lisäksi samoajat harjoittavat johtamista käytännön kautta toimiessaan eri laumojen ja vartioiden apujohtajina.

Aikuiset (22+ vuotta) mahdollistavat lippukunnan toiminnan toimien eri pesteissä (mm. johtajina, sihteereinä, rahastonhoitajina, majavastaavina, projektipartiolaisina yms). He voivat sijaita Jalasjärvellä tai kauempana, sillä monia tehtäviä voi hoitaa vaikka ei paikkakunnalla asuisikaan. Aikuisena toimiminen ei ole pelkästään tehtävien hoitoa, vaan samalla toiminnan mukana pääsee kokemaan niin rakovalkeat tähtikirkaan tähtitaivaan alla kuin suurkaupungin tunnelman partioystävien kanssa jaettuna. Toimintaan saa tulla mukaan milloin vain lähettämällä sähköpostia tai ottamalla yhteyttä minkä tahansa median (Facebook, WhatsApp, soittamalla yms) kautta. Jälleen kerran ei haittaa mitään vaikka aikaisempaa kokemusta ei olisi; me koulutamme ja lisäksi Suomen Partiolaisilla on todella kattavaa koulutustoimintaa. Pelkkä tahto ja halu toimia yhdessä lasten ja nuorten eteen riittävät.