Vanhemmille

Vanhempainneuvosto
Lakeuden Vartijoissa kaikki partiolaisten vanhemmat kuuluvat vanhempainneuvostoon. Pyrimme tekemään aktiivisesti yhteistyötä vanhempien kanssa, mielipiteitä ja toiveita kuunnellen. Vanhempainneuvoston tavoitteena ja tehtävänä on tukea toimintaa esimerkiksi vastaamalla yhteisten tapahtumien tarjoiluista, huolehtimalla retkikuljetuksista tai järjestämällä tempauksia ja myyjäisiä. 

Vanhempainneuvostolla on oma sähköpostilista, joka on myös pääasiallinen yhteisten asioiden tiedotuskanava. Listalle liitetään automaattisesti vähintään toinen partiolaisen vanhemmista harrastuksen alkaessa. Jos sähköpostiosoitteesi muuttuu, muistathan ilmoittaa siitä!

Partiossa aikuisia tarvitaan monenlaisiin tehtäviin – sekä satunnaisiin että säännöllisempiin. Aikuisten tehtävänä on mahdollistaa ja turvata lasten ja nuorten harrastus, ja samalla on aikuisellakin mahdollisuus päästä tekemään ja kokemaan monenlaista. Aikuisia tarvitaan erilaisissa tehtävissä: viikottaisessa partioinnissa johtajina, projektiluontoisissa pesteissä esimerkiksi retkillä ja leireillä…. Toimintaan mukaan tulevalla aikuisella ei tarvitse olla omaa aiempaa kokemusta partiosta. TERVETULOA MUKAAN! Ota rohkeasti yhteyttä!

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Kulut

*Jokaisella toimintaan osallistuvalla partiolaisella tulee olla maksettuna Suomen Partiolaisten jäsenmaksu. Lisätietoa: Asiakaspalvelu | Suomen Partiolaiset

Lippukunta on tehnyt seuraavat periaatepäätökset kuluihin osallistumisesta:

Lippukunta kustantaa kaikille

– sudari – ja lippukuntahuivit 1 kpl / hlö 

– WAGGGS/WOSM lupausmerkit
– maa/järjestö/piiri/paikkakuntatunnukset
– ikäkauden aloitusmerkit
– ikäkauden suoritetut jäljet/ilmansuunnat/tms. tasomerkit
– taitomerkit

Itse hankittaviksi on sovittu
– viralliseen asuun kuuluvat paidat
– asusteet (mm.partiovyö, pillinaru, wäiski)
– ikäkauden suorituskortit / kirjat 

* Koulutukset pyritään kustantamaan lippukunnan varoista. 

* Tapahtumien osallistumismaksujen tukemisesta (leirimaksut, kilpailujen osallistumismaksut, matka-avustukset) päätetään tapahtumakohtaisesti mm. osallistujien määrän mukaan.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ohjeita puvuista ja merkeistä Tässä linkki viralliseen puku- ja merkkiohjeeseen: Partioasut ja -merkit | Suomen Partiolaiset

Lakeuden Vartijoissa sudenpennut käyttävät kokosinistä sudenpentuhuivia. Seikkailijat ja sitä vanhemmat käyttävät lippukunnan huivia. Lippukuntahuivi on sinivalkoinen ja sen kärkeen on ommeltu lippukunnan tunnus. Sudenpentujen virallinen paita on tummansininen kollege, johon ommellaan yhteisten tunnusten lisäksi sudenpentuvaiheessa suoritetut merkit. Seikkailijat ja sitä vanhemmat käyttävät virallista sinistä partiopaitaa, johon ommellaan yhteiset tunnukset ja meneillään olevaan ikäkauteen kuuluvat merkit. Alle on koottuna yhteisiä tunnuksia koskevat ohjeet.

 • Maatunnus(Suomi-Finland tms.) kiinnitetään oikean taskun yläreunan yläpuolelle/ sudaripaidassa vastaavaan kohtaan oikeaan rintaan.
 • Paikkakuntatunnus (Jalasjärvi) kiinnitetään ylimmäiseksi vasempaan hihaan
 • Piiritunnus (PP:n vihreä merkki) kiinnitetään paikkakuntatunnuksen alle
 • Järjestötunnus (pyöreä sinivalkoinen SP:n tunnus) kiinnitetään partiopaidan vasempaan hihaan piiritunnuksen alapuolelle ja lupausmerkkien yläpuolelle. Merkissä liljan kärjet osoittavat ylös ja alas ja apilat sivuille.)
 • Lupausmerkit (maailmanjärjestöjen WAGGGSin sinikeltainen ja WOSMin violetti merkki)
  • WAGGGSin merkki ommellaan vasempaan hihaan merkkijonon alimmaiseksi vasemmalle puolelle ja WOSMin oikealle puolelle edestä päin katsottuna. Vaihtoehtoisesti tytöt voivat käyttää metallista lupausmerkkiä, joka kiinnitetään paidan oikeaan taskuun keskelle laskosta.
 • Pillinarua voi käyttää halutessaan partiopuvun osana (tarpojat ja sitä vanhemmat). Pillinarujen värit noudattelevat ikäkausien omien värien jakoa; tarpojat violetti, samoajat vihreä, vaeltajat ruskea, pj-peruskoulutuksen saaneet valkoinen. Pillinaruun voi hankkia metallisen partiopillin.
 • Wäiski eli sinivalkoinen hattu on erityisesti nuorempien partiolaisten päähän sopiva asuste niin retkillä, leireillä kuin esim. paraateissa. Wäiski on myös haluttua tavaraa kansainvälisillä leireillä swoppausta eli merkkien ja tavaroiden vaihtoa harrastettaessa.
 • Partiovyötä käytetään virallisen paidan kanssa ja sitä voi käyttää halutessaan myös muussa toiminnassa kuten retkillä.
 • Aktiivisuustupsut ovat LaVa:n oma perinne. Tupsuja jaetaan harkinnan mukaan osoituksena aktiivisesta toiminnasta ja osallistumisesta.